Maak een unieke en zo creatief mogelijke foto van jullie hele team. Lever de foto uiterlijk op zaterdag 2 oktober 17:00 uur aan via battle@gogogreenbattle.nl of stuur deze via een DM op Instagram @gogogreenhouse. Wij zetten alle teamfoto’s op Instagram @gogogreenhouse. Degene met de meeste likes van zondag 3 oktober 11:00 uur tot maandag 4 oktober 15:00 uur wint de meeste Battle Points. En maakt als eerste een keuze uit de Battle Parts, waarin het thema ‘Duurzaamheid’ centraal staat. Het team met de op-één-na-meeste likes mag als tweede kiezen uit de overgebleven Battle Parts. Enzovoorts.

  1. Maak een zo creatief mogelijke teamfoto, met jullie unieke teamnaam zichtbaar in beeld. Lever de foto uiterlijk op zaterdag 2 oktober om 17:00 uur aan via het e-mailadres battle@gogogreenbattle.nl of stuur het beeld via een DM op Instagram @gogogreenhouse.
  2. Wij zetten alle teamfoto’s op zondag 3 oktober om 11:00 uur op Instagram @gogogreenhouse. Roep iedereen die je kent op te stemmen! Op maandag 4 oktober om 15:00 uur, stopt de opdracht.
  3. De meeste punten zijn uiteraard voor het team met de meeste likes op maandag 4 oktober om 15:00 uur. Heeft jouw teamfoto minder likes opgeleverd, dan worden er minder Battle Points toegekend.
  4. Het team met de hoogste Battle Score in deze challenge, kiest als eerste uit de beschikbare Battle Parts voor zijn Battle Mobile. Het team dat als tweede eindigt, kiest als tweede. Et cetera.
  5. Renzo zal de uitslag bekend maken op zaterdag 9 oktober tussen 08:00 en 12:00. Bij enkele teams zal Renzo de Battle Parts persoonlijk langs brengen anderen kunnen een digitaal bezoek krijgen. Zorg dat jullie team op zaterdagochtend aanwezig is.  

Welk Battle Part kiezen jullie tijdens de Battle of the Picture?
In de glastuinbouwsector is duurzaamheid een belangrijk thema. Het is zelfs één van de meest duurzame sectoren die er bestaat! Op het gebied van energie, recycling en wateropvang zijn veel glastuinbouwondernemers voorlopers. De sector heeft hiervoor experts met de juiste kennis op het gebied van duurzame glastuinbouwtechnologie en -methodes. Bij het maken van de Battle Mobile houdt jouw team eveneens rekening met duurzaamheid. Daarom verwerken jullie heel specifieke materialen in de Battle Mobile; Battle Parts die duurzaam zijn of symbool staan voor duurzaamheid. De volgende Battle Parts stellen we beschikbaar bij deze challenge:

Flacons voor biologisch gewasbeschermingsmiddel

Flacons voor biologisch gewasbeschermingsmiddel

Deze flacons staan symbool voor de bestrijding van ziekten en plagen. Vraag je werkgever maar eens hoe híj die bestrijding aanpakt. Grote kans dat hij dan nauwelijks chemische middelen noemt. Glastuinbouwbedrijven gebruiken dat soort middelen namelijk nauwelijks meer. Ze zetten doorgaans biologische gewasbeschermingsmiddelen zoals insecten in. Zo dragen ze bij aan een biologisch evenwicht in de teelt én blijven hun gewassen gezond. Welke insecten worden er bij jou op het bedrijf uitgezet en welke plagen worden daarmee geweerd? Heb het er eens over met de ‘bioman’ op jouw bedrijf.

Een zonnepaneel

Een zonnepaneel

Dit tweedehands paneel staat symbool voor zonne-energie. Het gebruik van de zon als energiebron is duurzaam. Want als je het licht en warmte van de zon inzet, stoot je geen CO2 of andere schadelijke broeikasgassen uit. Dat is bij fossiele brandstoffen als olie of gas wél het geval. Ook raken deze fossiele brandstoffen wereldwijd in hoog tempo op, terwijl niemand daar bij de zon bang voor hoeft te zijn.
In de glastuinbouwsector gebruiken bedrijven zonne-energie om planten te laten groeien. Ze winnen die energie via zonnepanelen uit het licht en de warmte van de zon. Misschien heb je zulke panelen al wel eens zien staan of liggen bij je werkgever. Zo nee: vraag eens of je ze mag zien! Glastuinbouwbedrijven verkrijgen via hun zonnepanelen trouwens vaak meer energie dan ze nodig hebben. Wat overblijft leveren ze aan het elektriciteitsnet. Huizen in de omgeving kunnen die energie dan gebruiken voor hun lampen, koelkasten en andere apparaten.

Een regenton

Een regenton

Deze ton staat symbool voor slim omgaan met water. Glastuinbouwbedrijven zorgen ervoor dat hun gewassen precies genoeg water krijgen. Daarvoor moeten ze het weer goed in de gaten houden. Dit is een steeds uitdagendere taak, want dat weer wordt door klimaatverandering almaar onvoorspelbaarder. Het regende bijvoorbeeld altijd al flink in Nederland, vooral in de herfst. Maar de laatste jaren zijn er ook steeds meer ‘tropische’ stortbuien, waardoor gewassen te veel water dreigen te krijgen. Tegelijkertijd neemt het risico op lange droge periodes toe. In die periodes is er juist extra water nodig. Daarom vangen glastuinbouwbedrijven in natte periodes overtollig water op in bassins en watersilo’s. Dat zijn een soort enorme regentonnen. Dit water gebruiken ze dan in droge periodes. Sommige bedrijven werken ook samen met de overheid om de omgeving ‘beheerst droog’ te houden – bijvoorbeeld in het Rainlevelr-project. Door op de juiste momenten overtollig water op te vangen en (bij voorspelde regens) te lozen, zijn polders beter beheersbaar en houden ze onze voeten droog.

Een speelgoedwindmolentje (symbool voor windenergie)

Een speelgoedwindmolentje (symbool voor windenergie)

Dit molentje staat symbool voor windenergie. Net als het licht en de warmte van de zon, is ook de kracht van de wind een ‘duurzame energiebron’. De wind is dus een goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Windmolens zorgen dat die windkracht wordt omgezet in elektriciteit. Gebruikt jouw Battle Mobile straks windenergie, zonne-energie of allebei? En staat er dan bijvoorbeeld een windmolentje op je voertuig?

OPDRACHT INLEVEREN